Ehh za pieniądze od ubezpieczyciela to sobie kupisz seicento;/ Taka prawda
Bond...nie czaj się. Powiedz wreszcie ile masz mocy :):):)
Zwiń
X
-
Bond...nie czaj się. Powiedz wreszcie ile masz mocy
Dzisiaj odwiedził moją firmę kolega Bond swoją Octą. Umówieni byliśmy na korekte softu. Bond wzioł na wszeli wypadek kilku kumpli (niby dla towarzystwa ) na wypadek gdybym stawiał opory albo dyskutował przy robocie . Ostatnio auto po delikatnej korekcie osiagneło 181PS ale "James" uważał że nie ma sie czym chwalić. Dzisiaj przed korektą dokonaliśmy pomiaru osiagów i wyszło to
potem wykonałem kilka prób i wynik poprawił się taki
Ostatecznie poprzestaliśmy na tej mocy ze wzgledu że zjechali sie umówieni klienci a nie chciałem powodowac dalszych obsówek w robocie. Generalnie udało się idealnie wygładzić wykres no i podnieść znacząco parametry co widac na dodatkowym wykresie
Auto dymi w normie. Staralem sie nie przedawkowywać zbyt mocno paliwa. Sprężarka dmucha 1,65 bara czyli 150mbar więcej niż wymagania dla ARL-a...co wydaje się bezpiecznym ciśnieniem. Bond zapowiedział już kolejną wizyte bo jeśli nie pojawi sie 200 to nie da mi spokoju :P.
Zaraz po Bondzie miałem przyjemność chip..nozować prawdziwego rodzynka...mianowicie nowe Audi A6 z silnikiem V6 2.7TDi CR. Jest to nowej generacji silnik pedzony systemem EDC-16 coomon rail z wtryskami piezzoelektrycznymi. Seria bagatela 204PS 420Nm. Trochę się nagłowiłem przy robieniu softa...bo to najnowszy z najnowszych komputerów a i program sterujący przekomplikowany. Np oprócz mapy czasów wtrysków znajdują sie w nim takie małe mapki pilotów (wtrysku pilotującego) czyli przedwtrysku. Po zaprogramowaniu kompa hamownia pokazała imponujący przyrost...a zaznaczam ze sofcik zrobiłem słabieńki
Na uwagę zasługuje moment obrotowy w wielkości 514Nm. Ludzie....jak to auto do&^%dala :O:O:O. Coś niesamowitego. Silniki benzynowe możecie sobie panowie całkowicie odpuścic
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i niezadowolonych userów i przepraszam za trochę długawy OTPogromca mitów...o pieknych koniach
-
-
Bond, jak twoje sprzęgło??? masz z tego co pamiętam Sachsa (takiego samego właśnie wrzuciłem) i jestem ciekaw czy nie masz żadnych uślizgów.
Gratuluję wyniku :shock: k , ja chyba odpuszczam w wyścigu zbrojeń, nie mam takiego zacięcia i obawiam się o trwałość. Ile masz już nakulane??Outlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez bendiBond, jak twoje sprzęgło??? masz z tego co pamiętam Sachsa (takiego samego właśnie wrzuciłem) i jestem ciekaw czy nie masz żadnych uślizgów.
Gratuluję wyniku :shock: k , ja chyba odpuszczam w wyścigu zbrojeń, nie mam takiego zacięcia i obawiam się o trwałość. Ile masz już nakulane??
Auto zapierdziela, sprzęgło ok, przebieg 97tysi wszystko ok, dymienie w normie, pobór oleju zerowy praktycznie, wszycho GREJT.
A co do Audi piękne auto, żaden automat.
A tak apropos, klient od leosia WERY HEPPI z wizyty
Jeszcze raz chylę czoła za cierpliwość i wiedzę.
ps
Kurdę, a miałem sie nie chwalić i pozostawić to w tajemnicy :wink:
Komentarz
-
piękny wynik 8) moje gratulacje k ja musze poczekac do wiosny na podobny :cry:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Master'sZamieszczone przez bendibiedny Misiek, jeszcze ma gwarancję :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Master'sZamieszczone przez bendibiedny Misiek, jeszcze ma gwarancję :roll:With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
:diabelski_usmiech
Moje gratulacje :!:
Piękny wynik :twisted:
Strasznie jestem ciekaw, jaki czas wykręcisz na 400metrów... mówię tu oczywiście o starcie bez żadnego wybebeszania fury itp.
Pozdrawiam
Tymon kŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Gratulacje dla Ciebie i Tunera, piękny wynik, Oby tak dalej.
I bezawaryjnej jazdy życzę............."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Re: Bond...nie czaj się. Powiedz wreszcie ile masz mocy
Zamieszczone przez Master'sNa uwagę zasługuje moment obrotowy w wielkości 514Nm.
Zamieszczone przez Master'sLudzie....jak to auto do&^%dala :O:O:O. Coś niesamowitego. Silniki benzynowe możecie sobie panowie całkowicie odpuścic
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez PabiGratulacje Bond i brawo dla Marka za swietna robote.Zamieszczone przez BondA tak apropos, klient od leosia WERY HEPPI z wizyty
No musze przyznac ze serwis nie znalazł usterek w motorze, a postawiona diagnoza na alejach sprawdziła się, przepływka+ 8stopni źle ustawiony rozrząd.
Autko odzyło i po wirusie jest groźne po mimo liczb, które nie są wykręcone w kosmos.
Miałem okazje jeździć jego serią------KATASTROFA, potwierdzam po raz enty-----> auta bez vira nie jeżdżą.
A, seria była równe 150( bo wgrana u P. Marka), przyprowadzony z belgii z niby grzyby wirusem na 185, a tu kibel virus na 160 który chodził gorzej niż seria.
Komentarz
-
Zamieszczone przez BondNo musze przyznac ze serwis nie znalazł usterek w motorze, a postawiona diagnoza na alejach sprawdziła się, przepływka+ 8stopni źle ustawiony rozrząd.
I czy mozna jak jest zle ustawiony zavirusowac i dopiero pozniej go poprawic ? :roll:
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez BondNo musze przyznac ze serwis nie znalazł usterek w motorze, a postawiona diagnoza na alejach sprawdziła się, przepływka+ 8stopni źle ustawiony rozrząd.
I czy mozna jak jest zle ustawiony zavirusowac i dopiero pozniej go poprawic ? :roll:
Kolega dostał seryjny programik po lipnym belgijskim virusie do sprawdzenia czy autko sprawne jest, po jakimś czasie następna diagnoza , i dopiero wtedy szczepionka, ale na 100% wo zdrowy organizm
Komentarz
Komentarz